Logo

Ukens selger: Vibeke Holtnæs - Handmade Vibeke

Bilde 1 Bilde 2

Besøk butikken: Vibelig

Klesvask som inspirasjon? Ja! For da dukker det opp nye og spennede fargekombinasjoner, sier Vibeke.

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg er 30 år og bor på Oppsal utenfor Oslo sammen med samboeren min Peter og sønnen min Henrik. Fortiden er jeg hjemme i forlenget permisjon med sønnen min. Jeg er utdannet lærer, og jobber til vanlig på barneskole.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Jeg har i grunnen alltid likt å pusle med ting, og har alltid vært opptatt av fargekombinasjoner og flotte mønstre. Min første symaskin fikk jeg for 6 år siden, og det var i grunn kjærlighet ved første blikk.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Her i huset blir vi vekket alt for tidlig av en liten blid gutt. Deretter er det frokost og kaffe. Kanskje rekker jeg å sjekke mail innimellom leking og skifting. Så er det ut med Henrik å kose seg på Oppsals lekeplasser.

Når Henrik sover benytter jeg ofte muligheten til å drikke kaffe, lage blogginnlegg, sjekke mail, lese alle de fantastisk inspirerende bloggene rundt om, ta produktbilder og innimellom hender det at jeg setter meg ned for å sy. Etter sovetiden er det ut igjen. Når lillegutt har lagt seg drar jeg ofte fram symaskinen og boltrer meg i flotte stoffer. Også har samboeren min og jeg havnet litt på "Madmen"-bølgen så nå om dagen avslutter vi ofte dagen med en episode.

Hva inspirerer deg?
Fargekombinasjoner som dukker opp i hverdagen. Jeg har en haug med perlekjeder og de henger jeg alltid tilfeldig tilbake. Og da hender det faktisk at det blir flotte fargekombinasjoner som jeg ikke hadde tenkt på.

Samme med klesvask som henger ved siden av hverandre, kopper plassert i skapet, Henriks leker som havner rundt om og bare blir fint, blomster ute, fine bilder og fine mønstre. Stoffene mine er jo et hav av inspirasjon i seg selv, spesielt når de blir blandet utover gulvet og jeg oppdager nye stoffer som blir fint sammen.

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
Jeg har lyst til å lage fine ting som folk blir glad av å ha! Dessuten synes jeg synes det er viktig at designet på produktene er i min stil - og at de er sydd skikkelig og har god kvalitet.

Hvilke store og små drømmer har du?
Min store drøm er å engang åpne en butikk fylt med flotte, fargerike ting jeg blir glad av! Ellers er jeg en dagdrømmer av natur og bestemmer meg stadig vekk for å flytte på landet, før jeg kommer på at jeg egentlig er ganske så urban. Da slår jeg det fra meg igjen.

Har du en håndlaget ting du er spesielt glad i? Hva er historien til denne tingen?
Jeg liker veldig godt broderiene fra farmor som henger på rommet til Henrik. De ble i sin tid laget til mine søsken og meg. Tenker ofte på all den tiden hun har brukt på de, og hvor mange hyggelige tanker som sikkert har blitt tenkt underveis.

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Vognteppene fordi farge- og mønsterkombinasjonene gjør meg glad.

Mini-etuiene fordi det var noe av det første jeg sydde da jeg begynte å sy. De har hengt med meg siden, og jeg elsker å sy sånne små ting.

Sminkepungene fordi jeg av en eller annen grunn aldri går lei av å sy dem.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Utrolig vanskelig å velge kun tre. Det er så mange dyktige mennesker der ute, og jeg skulle gjerne løftet fram mange av dem!

Strand - Unni lager fantastiske ting av høy kvalitet. Dessuten synes jeg hun har en utrolig raus holdning til andre eplaselgere og bidrar med mye positivt. Hun har hauger med tips, men er også en initiativtaker til blant annet fredagsforelskelser rundt om på bloggene, og Håndlaga 2011 sammen med Elisa som har butikken Blåbær (også en helt fantastisk butikk! Så der fikk jeg sneket inn en butikk til :).

byVeronica - En veldig gjennomført butikk både i stil og sjanger. Kvalitet over det hele og en særegen stil! Her kan man fråtse i matchende tilbehør :)

Happy Home Wall - Fantastiske bilder med et utrolig kult uttrykk!

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Jeg anbefaler stadig vekk folk å åpne eplabutikk. Jeg står endel på markeder, og der treffer jeg ofte på folk som lager fantastiske ting. Det burde jo flere få muligheten til å få tak i tenker jeg da. Så da tipser jeg om epla.no.

Også synes jeg alle burde lese Unnis eplatips på bloggen hennes. Der får man i grunn greie på alt man trenger å vite. Ellers er det i grunnen bare å gjøre det. Man har jo ingenting å tape :)


Vibekes fargerike blogg fortjener også et besøk, og følg gjerne med på nyheter på hennes facebookside også!