Logo

Ukens selger: Portemone

Besøk butikken: Portemone

Julie har helt siden hun var liten likt å lage ting, og har alltid holdt på med et eller annet kreativt prosjekt.

Fortell litt om deg selv, hvem er du?
Jeg heter Julie, er 30 år og bor i en koselig liten loftsleilighet i Trondheim. Akkurat nå er jeg i innspurten av en Bachelorgrad i Sosialantropologi mens jeg jobber deltid på et te-og kaffehus i byen. Jeg jobber også frivillig i Dyrebeskyttelsen Trondheim og holder på med sying og andre kreative krumspring når jeg kan. Jeg liker lakris-te, vegansk kokkelering, musikk, katter, filmer om rare mennesker og litteratur om spennende steder

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane', og hva har inspirert deg?
Jeg har helt siden jeg var liten likt å lage ting og har alltid holdt på med et eller annet kreativt prosjekt. Enten i form av tegning, forming, strikking, hekling eller søm. Jeg vokste opp med en kreativ og skapende mor som har inspirert meg og støttet meg i å holde på med det jeg gjør. Min far er kremmeren i familien så det er nok fra han jeg har fått motet til å selge mine produkter. Jeg finner inspirasjon overalt. I naturen, i dyr og mennesker jeg møter. I flotte fargekombinasjoner, kule grafiske trykk, fine stoffer, gode snitt osv.

Hva er tanken bak det du lager, og hva er viktig for deg når du lager noe?
Jeg er opptatt av gjenbruk og re-design og liker å gi nytt liv til gamle tekstiler. Men jeg bruker også nye stoffer og liker å lete etter mønster og motiver som er litt annerledes. Jeg er veldig nøye og detaljorientert og er opptatt av at det jeg lager skal være av god kvalitet og holdbarhet. Jeg lager ting jeg selv liker og som jeg selv kunne brukt, og blir ekstra glad hver gang noen andre også liker det jeg lager!

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Mine dager er veldig forskjellige i og med at jeg driver med så mye forskjellig, men de inneholder som regel masse te og kaffe, musikk, katter, pensum og sying.

Hvilke store og små drømmer har du?
Jeg har mange drømmer og mange «delmål». Jeg vil bli ferdig med utdannelsen. Reise. Møte fine folk og morsomme dyr. Lære meg nye håndverk og teknikker. Bo i et lite hus med skogen rett bak meg og byen rett foran meg. Kanskje åpne en liten butikk med egne produkter... Men den største drømmen er rett og slett å leve et langt, lykkelig og kreativt liv, hvor jeg aldri slutter å undres og fascineres over ting. Jeg heier på nysgjerrigheten og tror den er viktig for både forståelse, toleranse, selvutvikling og kreativitet!

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Jeg elsker dette nye Maneki Neko-stoffet: http://epla.no/handlaget/produkter/481446/. Jeg synes nøkkelringene er litt søte. og jeg syns det var moro å lage portemone-smykkene.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Det er så mye kult å finne her på epla så det er vanskelig å velge ut bare tre. Jeg vil heller nevne noen av mine favorittprodukter akkurat nå, som er: gressputa til Maria, badehettekoppen til Renate, knestrømpene til Anita, fatene til Anette og te-krusene fra Himlafint.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner, og hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Følg hjertet og magefølelsen og stol på at det du gjør er godt nok. Dyrk din egenart. Ikke kopier andre. Ta gode og mange bilder fra alle vinkler. Skriv korrekte beskrivelser. PRIS VARENE DINE RIKTIG! Ta vare på kundene dine. Og viktigst av alt; ha det gøy!