Logo

Ukens selger: Lolibaloli

Besøk butikken: LOLIBALOLI

Grete lager fantastiske barneklær under butikknavnet Lolibaloli. Vi har fått et innblikk i hennes hverdag som kreativ sydame!

Fortell litt om deg selv, hvem er du?
Jeg heter Grete Rustad og er en ganske nyutdannet kostymedesigner. At jeg skulle ende opp i dette yrket er faktisk litt tilfeldig! Det er absolutt ikke noe jeg hadde planlagt eller drømt om siden jeg var liten. Jeg har nok alltid vært kreativ og likt å tegne. Moren min sydde og tegnet masse da jeg var liten og tanta mi drev med porselensmaling, så jeg har nok fått en liten dose fra både mors- og farssiden. Jeg endte likevel opp som tegnspråktolk i 2004 da jeg alltid har vært fascinert av tegnspråk og glad i språk generelt. Tre år senere begynte jeg på Folkeuniversitet på linjen for søm og design. Jeg skulle bare gjøre noe annet et år, og hadde lyst til å lære meg å sy. Det var i løpet av dette året den kreative siden av meg ble vekket i så stor grad at jeg ønsket å lære mer, og søkte dermed på Kunsthøgskolen i Oslo på kles- og kostymelinjen. Jeg var så heldig å komme inn og i 2011 gikk jeg altså ut med en BA i kostymedesign. Det hadde jeg som sagt ikke trodd for fem år siden!

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Dagene mine er veldig forskjellige avhengig av hva jeg skal gjøre. Det som er helt sikkert er at ingen dager er like! For tiden jobber jeg med en forestilling som heter «Lillebror og Knerten» med barnekoret på Den Norske Opera & Ballett. Stykket har premiere i juni så vi er i innspurten i disse tider. Det betyr at jeg er tilstede på kostymeprøver og gjennomganger. I noen perioder jobber jeg mye foran dataskjermen og da prøver jeg å få til en treningsøkt i løpet av dagen. Ellers traver jeg ofte rundt i butikker og kjøper klær som skal brukes på scenen.

Hvilke butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Altså, det er to butikker jeg har spesielt lyst til å nevne:

Ingrid Riddervold Design fordi tingene hennes er så utrolig fine og bare det å komme på å lage små portemoneer av gamle melkekartonger! Nydelig presentert og veldig gjennomført.

Tasty fordi de lager smykker som ser ut som bittesmå vafler med rømme! Da jeg oppdaget dem hadde jeg aldri sett noe lignende før, så jeg ble veldig imponert av både konseptet og håndverket.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner, og hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Jeg tror det er en god blanding av mange tips som får en dit en vil, så jeg klarer ikke å bare nevne en ting... Å oppsøke skoler eller kurs der man lærer å utnytte sin egen kreativitet. Aldri slutte å la seg inspirere. Å vite hva man vil og oppsøke den informasjonen man trenger for å komme dit. Å tro at man har noe å komme med!

Alle foto er av Linn Blomquist.