Logo

Ukens selger: Eva Andersen

Besøk butikken: LYKKELAND

Evas dager ble innholdsrike etter at hun åpnet Eplabutikk - nå koser hun seg foran symaskinen hver dag!Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg er den lykkelige eier av Lykkeland på Epla.

Jeg er en dame på 45 år. I 2007 pakket jeg og mine to barn kofferten og flyttet fra vakre Kabelvåg I Lofoten. Det var med tungt hjerte jeg reiste fra alle mine til Kopervik på Karmøy. Her nede traff jeg den store kjærligheten. Vi har nå bodd her nede i 4 år og stortrives.

Jeg jobbet I mange år I blomsterbutikk som blomsterdekoratør, før jeg begynte å jobbe som barnehage assistent. Pga sykdom så har jeg ikke vært I arbeid siden 2006.

I januar 2011 oppdaget jeg Epla. Da hadde jeg drevet og sydd en del, bare på gøy. Jeg var veldig usikker på meg selv om jeg skulle våge å legge ut for salg noe av det jeg laget, men jeg tok mot til meg og la ut blant annet et par tøfler for salg.

Da jeg fikk det første salget trodde jeg ikke mine egne øyne. Tenk at noen ville kjøpe noe av det jeg laget. Dagene her nede I Kopervik har vært tunge og lange til tider før jeg laget meg butikk på Epla. Det å ikke ha noe å gå til og føle at man var til nytte slet på meg.

Men nå stor koser jeg meg, det å ha noe å sysselsette meg med betyr kjempemasse. Jeg gleder meg hver morgen til å komme igang med symaskin og trylle frem et par tøfler.

Før Epla var hverdagen lite innholdsrik, nå er den FULL av innhold !!

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Jeg har alltid likt å lage ting. Da jeg var liten så var malebok og tegneblokk det flotteste jeg kunne få. Her begynte nok min kreative tid. Etter hvert prøvde jeg meg på forskjellige håndarbeid.

Det første jeg lagde som jeg husker var en strikket genser med reinsdyr. Jeg var så stolt over denne genseren, men latteren kom fram da jeg hadde sydd ermene i. Ermene nådde nedfor knærne, og selve genseren var så smal at den var umulig å få på seg. Men så stolt jeg var over å ha laget et klesplagg, den følelsen glemmer jeg aldri.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
En typisk dag for meg er å lage frokost kl 06.00 til min samboer, mine to ungdommer på 16 og 18 år og stedatteren min på 17 år.

Når de er dratt setter jeg meg med dataen og sjekker mailer og Epla, for så å finne fram symaskin. Fremfor symaskin kan jeg sitte i flere timer og bare kose meg.

I sommer når det var en sjelden dag med solskinn så tok jeg med meg symaskin ut og satt på verandaen og sydde. Virkelig luksus bade soling og sying.

Hva inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av mye. Ideer får jeg fra internett, stoffer, ting jeg ser på folk osv.

Jeg fant en topp I klesskapet til min datter på 18 år, og spurte henne om jeg kunne få den for den kunne bli noen kjempe fine tøfler. Da syntes hun jeg hadde fått en overdose med inspirasjon. ;-) Etter å ha spurt henne noen ganger så fikk jeg beskjed om at jeg kunne få kjøpe den. Dette ble det jo ikke noe av, så nå henger den der i skapet hennes og frister meg. Men en dag blir hun nok lei av den, og da skal jeg lage tøfler av den ;-)

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
Når jeg lager noe, så er det I håp om at noen skal ha glede av det jeg lager og det er viktig for meg at det er kvalitet i det jeg lager. Jeg legger ned mye glede og tid i det jeg lager.

Hvilke store og små drømmer har du?
Jeg har en stor drøm og det er å flytte i båt for et år eller to. Helst skal båten ligge I sydligere strøk,slik at jeg og symaskin kan sitte ute på dekk og sy. Kanskje blir denne drømmen noe av, nå som jeg og min kjære deler samme drømmen ;-)

En av mine små drømmer fikk jeg da jeg så at jeg begynte å få salg på Epla. Da drømte jeg om å kunne være på et marked / basar og selge mine ting. Nå er den drømmen blitt oppfylt , jeg skal nemlig være med på Eplas julebasar. Jeg er så stolt og glad for at jeg ble en av de heldige som fikk være med.

En annen liten drøm jeg har hatt er å kunne selge mine ting fra en butikk. I august fikk jeg spørsmål fra Pryd butikken i Trondheim om jeg ville la dem selge mine tøfler I deres butikk. Rett og slett REN LYKKE !!!

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Hvis jeg skulle velge ut tre ting så må det først og fremst være lille Ronja, som jeg har sydd. Hun var en av de første tingene jeg laget på symaskin min.

Det andre valget er tøflene som jeg har på visitkortet mitt. Tøflene sitter godt på foten og er myke og varme. De kan vaskes på 40 grader og de finnes I alle slags varianter.

Det siste valget må bli smykkebysten min. Den er kjempe fin å bare ha stående til pynt.