Logo

Ukens selger: Dans på Roser

Besøk butikken: Dans på Roser

Først og fremst, er det viktig for meg, i alt jeg skaper, at jeg gjør det av hjertens lyst!

Fortell om deg selv, hvem er du, og hvordan kom du inn på den kreative løpebane?
Dans på Roser handler om å strø glitter på hverdagen, forgylle den ved å skape små eventyr, kreativ lek... Mitt navn er Kathrin Storheil, 38 år, gift med en super mann, sammen har vi 3 sønner. Jeg har mine røtter i Nord Norge, bosatt på Stange i Hedmark. Gjestfriheten og åpenheten nordpå har preget meg. Jeg er nysgjerrig og åpen. Skapertrangen min er medfødt, den er sterk, og favner et bredt spekter...

Blomster har alltid vært min pasjon, som lita plukket jeg alt jeg kunne finne i veigrøftene og laget buketter og kranser. Blomsterdekoratør er min utdannelse. Lærte enkle strikketeknikker som 5 åring, som tenåring begynte jeg å sy gardiner, puter mm, og for et par-tre år siden, begynte jeg å hekle. Til sammen, utgjør dette min Dans på Roser- verden.

Hva inspirerer deg?
Alt som er sanselig.....lukter, smaker, sukkertøy for øyet, lyd og atmosfære.
Naturelementene, jord, vann, ild, luft...Teksturer og farger...
Skogen....grener, mose, sten.
Å gå barbent langs vannkanten...
Men også det urbane; byliv...cafeer...mennesker...og inspirerende små butikker.

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
Først og fremst, er det viktig for meg, i alt jeg skaper, at jeg gjør det av hjertens lyst! Å bevare pasjonen, og ikke komme inn i en stim som ligner fabrikkvirksomhet, det er viktig. Redesign står sentralt hos meg. Jeg elsker å koke spikersuppe... det vil si; lage noe vakkert ut av nesten "ingenting".

Jeg skaper av rene materialer som lin, bomull, ull og silke....gamle knapper....gamle tekstiler, som har en helt egen patina. Naturens skattekammer er min leverandør til kranser og dekorasjoner.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Det er viktig at det jeg skaper, skal ha sitt særpreg....dersom et produkt blir gjenkjent som et "Dans på Roser- produkt", gjør det meg glad! Jeg lar meg inspirere, men den dagen jeg lager blåkopi av noe annet jeg har sett, kan jeg i grunnen slutte... Bevar din signatur, ditt særpreg. Stol på deg selv og produktene du skaper, at de er bærekraftige. Kopier finnes det nok av.....

Hvilke store og små drømmer har du?
Jeg drømmer om mitt eget blomsterverksted. Blomstene og kransene er min store kjærlighet i min kreative verden, og jeg ønsker å utfolde meg i mye større grad. Et verksted gjør det praktisk mulig å utfolde seg i større grad. Hvis jeg, en vakker dag, kan leve av blomstene og Dans på Roser, ville det vært fantastisk! Pr dags dato, er Dans på Roser kun en hobby.

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
1. Pung til mynt og småtteri...jeg elsker disse små, praktiske pungene. Dette er et produkt jeg bruker hver dag. Jeg har mange, og bruker dem forskjellig. En i veska, til penger, leppestift og bankkort. En i kjøkkenskapet, som jeg sender med ungene når de går ærend for meg. En til i veska, til bind og ob. En ved pc'n, til kodebrikke og multimediakabel/ledning. Ungene har hver sin....som de sparer i. Jeg gir dem bort i venninne/vertinnegaver...Bruksområdene spenner vidt...

2. Pippi-sjal. Navnet Pippi-sjal, forteller noe om fargebruken i sjalene. Frekke og lekre fargekombinasjoner. For noen år tilbake, jobbet jeg i Noa Noa kjeden. Jeg tør nesten å påstå at det var tiden i NoaNoa som gjorde meg "avhengig" av sjal.
Jeg lærte å bruke sjal, og jeg lærte å bruke sjal til alt. -Visste DU at sjal passer til alt? Designet er mitt, inspirert av den romantiske og røffe stilen i Noa Noa. Sjalene er myke og bløte og er et lite stykke luksus i hverdagen.
Jeg snur dem "feil vei", med spissen fram, og bærer dem slik jeg bærer skjerf. På denne måten er sjal røffe, og passer min klesstil aller best. Til fest, snur jeg sjalene "riktig" vei, med spissen bak, og bærer dem over en fin kjole. Sjal= meget anvendelig tilbehør!

3. Kvisthjerte. Passer like godt inne som ute. På en dør, på en vegg, ved peisen, i et vindu.....Kvister er formet som et langt, smalt hjerte. Hjertet er dekorert av hjertens lyst med ting som for eksempel; revne strimler av en gammel duk, prismer, gamle knapper, perler, en tekst osv... Idèen kvisthjerte er ikke min, men signaturen er absolutt min.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Strand design. Først og fremst på grunn av produktene. Unni, som driver denne butikken, er utrolig dyktig. Både i sitt håndverk, men også som epla selger.

Monome. Fordi jeg elsker ringene hun lager!

På nytt. Idèen er genial. Redesign når den er som best!

Og jeg MÅ få nevne en butikk til; Himlafint. Jeg digger koppene og tekstene! Innholdsrik Eplabutikk, som er proppfull av herlige produkter, skapt i pur glede, ser det ut som!

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Ikke nøl med å åpne butikk. Jeg har solgt på Epla helt fra starten, for to år siden, og jeg angrer ikke. Vi har med tiden, blitt mange selgere på Epla, så vær aktiv og stell pent med butikken din, ved å oppdatere ofte og legg inn nye produkter jevnlig. Epla har et miljø, selgerne imellom, som er oppmuntrende og positivt. Lykke til!