Logo

Ukens selger: Vibeke Spigseth - Poppydesign

Bilde 1 Bilde 2

Besøk butikken: Poppydesign Art

Vibeke har ikke mindre enn tre butikker på Epla; Sånn er det når man bobler over av kreativitet!

Her finner du alle Vibekes butikker: Poppydesign Art, Poppydesign Paper og Poppydesign Fabric

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg er Vibeke, er 32 år og utdannet grafisk designer fra tidligere MI. Har akkurat flyttet til Skoppum i Horten kommune sammen med Ole Vidar og sønnen min Oskar. Jeg har jobbet til og fra som frilans designer/illustratør siden 2003. Oppdragene varierer i både hyppighet og størrelse, og jeg har noen faste oppdrag, bl.a for Panduro Hobby der jeg designer produkter til papirhobby, bl.a kortlaging og scrapbooking.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Jeg har nok alltid vært kreativ tror jeg, og begynte tidlig å interessere meg for tegning og maling. Når jeg skulle søke meg videre fra ungdomskolen var valget lett, og det ble tegning, form og farge. Etter det har jeg gått diverse skoler og linjer innen kunst & håndverk og design/illustrasjon.

Hva inspirerer deg?
Det er så mye som inspirerer! En deilig morgen, fargekombinasjoner som dukker opp i omgivelsene, sønnen min, kjæresten, magasiner, stemninger, andre kreative mennesker, et cafébesøk ­ det er så mye som kan få hodet til å jobbe, og gi kribling i fingrene!

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Vi står opp rundt kl åtte hver dag ­ og da er det å lage frokost til smått og stort. Vi prøver å spise sammen så langt det lar seg gjøre. Jeg leverer poden i barnehagen og etter det er det jobbing med ulike prosjekter og oppdrag, og gjerne en tur på posten for å sende dagens ordrer.

Det er ikke alltid like lett å avslutte jobbingen, men når klokka nærmer seg fire henter jeg i barnehagen og prøver å ha litt tid med familien utover kvelden før jeg gyver løs på en liten kveldsøkt igjen. Jeg har studio i kjelleren der vi bor, veldig praktisk, men også en liten ulempe, da det av og til kan være vanskelig å legge fra seg jobben.

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
Jeg ønsker å sette farge på hverdagen til folk, rett og slett! I tillegg ønsker jeg å formidle kreativitet og skaperglede med hobbyproduktene jeg designer, og jeg ønsker å inspirere og glede andre. Jeg håper at jeg 'rører noe' i folk med deg jeg gjør.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Ha tro på deg selv og dine ideér. Tro på at du er god nok, og ha tro på streken/stilen din!

Har du en håndlaget ting du er spesielt glad i? Hva er historien til denne tingen?
Jeg har en Super Ted bamse mamma strikket til meg da jeg var barn. Den er jeg veldig glad i! Det vil si, jeg har egentlig to ­ en liten og en stor. Mamma strikket først den lille til meg, og den var fast følgesvenn en lang periode, jeg hadde den til og med hengende på ranselen en stund. Etter mye mas om en større (fordi hun hadde strikket en stor en til en gutt vi passet) fikk jeg det også ­ men det er helt klart den lille som står hjertet nærmest. I dag sitter begge to nede i studioet mitt.

Hvilke store og små drømmer har du?
Både jeg og kjæresten er drømmere, og det er så herlig å kunne drømme seg bort! Vi drømmer om store ting og små ting i livet sammen. Selv drømmer jeg om at Poppydesign skal vokse og bli større, jeg drømmer å kunne delta på messer og markeder og å se flere av produktene mine i ulike butikker. Jeg drømmer om å kunne leve godt av det jeg elsker å holde på med.

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Eplekjekt ­matpakkepose: Fordi jeg syns den er praktisk og kjekk å ha med i veska. Et morsomt alternativ til matboksen, og ikke minst et miljøvennlig alternativ til matpapiret. Også tar den så liten plass å lagre!

Giraffen Greta: Jeg liker Giraffen Grethas uttrykk så godt! Jeg fikk virkelig til glimtet i øyet jeg ønsket å få frem. Jeg blir rett og slett glad av Gretha!

Tags Barnestrek: Liker kvaliteten på papiret og størrelsen på disse tagsene ­ tykke og matte og akkurat passe stor/liten til en oppmerksomhet til en venninne, eller til barnebursdag!

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Mimmi gull og sølv: Liker så godt de sjarmerende hodefotingene og at man kan få laget personlige smykker av barnetegninger og jeg liker veldig godt de unike emaljesmykkene i denne butikken.

House of paper: Denne butikken har virkelig 'one of a kind' papirprodukter av høy kvalitet. Bildene er skarpe og flotte og man får et godt inntrykk av hvordan produktet er. Mye morsomt og kreativt her!

SoriaMoria: Jeg virkelig nyter det naturlige over denne butikken! Og en Lønneberget skjorte herfra står høyt på ønskelisten! Og de nydelige luene til baby. Rett og slett bedårende.

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Er du kreativ og har lyst til å selge det du lager er det ingenting å nøle med ­ men husk: Legg bare ut det du virkelig er fornøyd med, lag nyttige og informative produktbeskrivelser og ta mange, gode og beskrivende produktbilder.Besøk Vibekes blogg hvis du vil bli bedre kjent med henne og alle de flotte tingene hun lager.