Logo

Ukens selger: Marianne Wåhlberg - MissM

Bilde 1 Bilde 2

Besøk butikken: missM vintage

Marianne bruker vintage nesten hver dag; kombinasjonen av nytt og gammelt gjør stilen helt til hennes egen!

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg heter Marianne, går under navnet missM på Eplabutikken min og er 30 år. Har de siste ti årene bodd i Asker, men er opprinnelig Tromsøjente.

Jeg er utdannet grafisk designer og startet høsten 2010 mitt eget designbyrå, Pur Design, sammen med 3 andre jenter. På samme tid startet jeg også opp min vintagebutikk her på Epla, og da gikk det slag i slag begge steder.

Jeg har alltid vært fasinert av det som er gammelt. Men før var det nok det som regnes som antikk i dag. For en del år siden fikk jeg interesse for (særlig) 70-tallet på interiørfronten. Med farger, mønster og ikke minste teak. Interessen for gamle klær (vintage) kom også på denne tiden.

Fotografering er en av mine store hobbyer, så kamera er en fast følgesvenn. Det ligger alltid klart i veska. Jeg har også flere forskjellige kamera, favoritten er Nikon D90, men har kompaktkamera, 35 mm og polaroidkamera som også er i bruk.

Beskriv din stil!
Nesten daglig har jeg på meg noe som er vintage. Men jeg går sjeldent hele veien med et tiår. Altså at alle klær fra sko til hansker og hår er i samme stil. Dette synes jeg er veldig kult på de som klarer å gjennomføre stilen hele veien. Men det er ikke den stilen jeg går for. Jeg liker å kombinere moderne plagg med gamle vintageklær som er 20-50 år. Har gjerne på meg en gammel kjole, men da med nye belter, sko og kanskje en cardigan.

Har du noen stilikoner?
Jeg liker godt pinup pikene fra 50- og 60-tallet. De som har runde kroppsformer og ertende blikk. Men mange sangere og skuespillerinner fra denne tiden var også utrolig vakker. De hadde en helt annen holdning en det vi har i dag. Måten de snakket på og måten skuespillet ble fremført. Personer som Twiggy, Birgitte Bardot, Marilyn Monroe, Nancy Sinatra, Audrey Hepburn, Ann Margret. Alle disse kvinnene og mange fler er inspirasjonskilder, jeg liker å bare google masse bilder av dem for å se hva jeg finner. Jeg kopierer sjelden hele stilen, men finner inspirasjon i klær, hår, holdninger og hvordan bildene er tatt.

5 ting som gjør deg glad?
Solskinn
Glovarm kaffe latte
Farger
Overraskelser
Ekte smil

Hva drømmer du om?
Jeg drømmer hele tiden, det er så mye jeg har lyst til. Men en ting jeg har lyst til er å reise, jeg drømmer om å se hele verden. Det er så mye flott der ute. Jeg drømmer også om å en dag gi ut mitt eget magasin. Der jeg lager det hele selv og bruker mine interesser som tema, utforming, innhold og retningslinjer. Ellers så liker jeg å sitte i sola og dagdrømme.

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Oi, det er ikke lett å velge ut bare tre ting. Siden butikken min stadig er under forandring. Nye plagg som kommer inn og gamle forsvinner, man ser det aldri igjen når de er solgt. Men de har forhåpentlig kommet til en ny lykkelig eier.

Men favoritter i butikken akkurat nå er:
Twiggy Hawaii kjolen
Denne skulle jeg gjerne ha beholdt selv, men jeg passer den dessverre ikke. Kjolen har nydelige farger og er genuin vintage fra 60-tallet. Siden det er metallglidelås er den med på å indikere at den er gammel, siden nylonglidelåsen kom i nyere tid. Jeg liker også veldig godt blondemønsteret som ligger over brystet og nedover på kjolen. Det er en vakker detalj som gjør den spennende.

70-talls blomsterdrømkjole
Elsker fargene på denne. Hele kjolen er så søt og sommerlig. Jeg ser den for meg på kafebesøk, med en skinnjakke over og en kaffe latte i hånden.

Knallgul playsuite
Playsuiter må være de morsomste plaggene som er. Lekne klær til voksne, som kommer i mange herlige varianter. Har ett par av dem inne i butikken akkurat nå, men dette er den jeg liker aller best. Liker frotté stoffet og den flotte fargen.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Det er så mange flotte butikker på Epla, jeg har sikkert ikke oppdaget de alle en gang. Men er så klart noen jeg synes har skilt seg litt ekstra ut på en annerledes eller kanskje morsom måte.

HONK
Jeg synes bare konseptet deres med gamle briller er fantastisk. Du finner et brillepar du liker, og noen uker senere har du dette på nesa med din styrke.

Wash With Care
Selger også vintage. Liker måten Nicole selger klærne sine på med bildebruken. Butikken hennes har alltid masse søte kjoler.

Retro igjen
Dette er loppemarked på nett. Kommer stadig nye spennende ting inn i butikken, og man må som på vanlig loppemarked være tidlig ute for å få tak i godbitene. Har selv funnet et par fine ting her.

Har du noen gode tips til andre som har butikk på EplaMote?
Først og fremst ta gode produktbilder. Ikke alle har tilgang på studio. Men alle har tilgang på natur. Personlig liker jeg utebilder tatt i godt dagslys bedre en innebilder som fort kan bli rotete. Bruk gjerne en modell når du selger klær som ditt produkt. Da får kjøperen et mye bedre inntrykk av hvordan plagget faktisk ser ut.

Skaff deg gjerne en facebookside og en blogg hvor du informerer om nye produkter som blir lagt ut. På bloggen må du være aktiv for å holde på leserne. Men skaffer du deg faste lesere vil de også få et forhold til deg og din butikk, de kan igjen være med på å reklamere videre butikken din, og starte en jungeltelegraf. Men man skal ha tid og energi til dette. Så ikke bare blogg for at du føler du må, men for at du liker det og har lyst.

Tenkt på hva du selv hadde ønsket å få ut av kjøpeopplevelsen. Behandle en kunde slik du selv hadde ønsket, med tanke på eventuelle spørsmål og tilbakemeldinger du gir.

Les MissMs blogg Hverdagseventyr og ta en titt på butikkens facebookside.