Logo

Ukens selger: Ingrid Riddervold - Ingrid Riddervold Design

Bilde 1 Bilde 2

Besøk butikken: RIDDERVOLD

Gjenbruk og nostalgi er den røde tråden; men ingen dager blir like for Ingrid som starter dagen med å kjenne etter hva hun har lyst til å lage.

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg heter Ingrid og er 26 år. Opprinnelig utdannet grafisk designer, men jobber fulltid med å produsere og selge mine egne håndlagde ting. Jeg er med i et kreativt butikkollektiv i Trondheim hvor vi nå har to butikker; Pryd Bakklandet og Pryd pop-up på Mercursenteret. Det blir noen grafiske oppdrag innimellom også, men for tiden syns jeg det er skikkelig spennende å sy og lage ting for hånd fremfor å sitte på dataskjermen! Jeg bor sammen med kjæresten og katten min i en lys og fin leilighet med stor hage og et eget arbeidsrom til meg.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Jeg har hatt en stor skapertrang helt siden jeg var liten, og har alltid fulgt hjertet og interessene når utdanning og yrkesvalg skulle tas. Jeg kunne aldri tatt en A4 kontorjobb og vært fornøyd med det. Det går sjelden en dag uten at jeg lager ett eller annet!

Hva inspirerer deg?
Jeg bruker nettet mye til inspirasjon. Jeg har en lang liste blogger jeg er innom hver dag, enten det er design, interiør, foto eller illustrasjon. Da jeg studerte i Melbourne ble jeg veldig inspirert av alle de små håndtverksbutikkene der.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
I denne jobben er ingen dager like. Hvis jeg skal være hjemme starter jeg som oftest dagen med en god kopp cortado foran dataen hvor jeg sjekker mail, svarer på kommentarer, leser inspirasjonebloggene mine og kjenner etter hva jeg har lyst til å lage! Det er kanskje det beste, at jeg kan lage akkurat det jeg vil. Jeg har ingen sjef som bestemmer hvordan ting skal se ut, det hele er veldig fritt.

1-2 dager i uka jobber jeg i en av Pryd-butikkene, og da har jeg med meg noe smått jeg lan lage bak disken. Feks kartonglommebøker eller øredobber. Det er koselig å jobbe i en slik butikk, kundene er veldig trivelige og skryter ofte av tingene våre. Noen dager drar jeg ut på ærend, enten det er bruktbutikker, loppis eller div materialer. Mye av mine materialinnkjøp skjer på nettet ettersom det er mye billigere. Hvis det er fint vær kan jeg gå ut en tur og heller spare jobbingen til kvelds. Det er ikke uvanlig at symaskina går kl 02 her i huset. Flexitid er veldig beskrivende!

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
En rød tråd i produktene mine er gjenbruk og nostalgi. Slik har det egentlig blitt helt av seg selv ettersom jeg elsker retro mønster og selv hadde en lykkelig barndom. Miljø og resirkulering er i tillegg viktig, og det er mange som vil være med og støtte både gjenbruk og håndlagd. Jeg lager ofte ting jeg har lyst på selv, for da er det alltid noen flere som også vil kjøpe dem. Det er viktig med estetikk og kvalitet.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Følg hjertet, men tenk på tilbud og etterspørsel. Delta på markeder og vær aktiv der det skjer. Det er beinhardt å overleve som kunstner, du vet aldri hvordan neste lønning blir, så du må ha gode nerver om du ikke skal bli liggende våken om nettene ;-) Sett deg inn i lover og regler, men ikke få bakoversveis av alt papirarbeidet, du lærer litt hver dag.

Har du en håndlaget ting du er spesielt glad i? Hva er historien til denne tingen?
Vanskelig å velge ut én! Jeg har et smykke lagd av resirkulert geværmetall, støpt etter avstøpning av en ugleklo, kjøpt på Etsy. "Using bullets to create, not to destroy." Smykket symboliserer anti-krig og resirkulering, og er både vakkert og litt skummelt på én gang.

Jeg elsker å handle håndlagde ting, spesielt når jeg er med og støtter små bedrifter!

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Kartonglommebøkene er jeg glad i fordi det var dem som førte til at jeg havnet der jeg er i dag. Har fått mye gratis markedsføring i magasiner og aviser pga dem!
De nye kattepengepungene mine er jeg stolt av fordi jeg har brukt noen dager på å tegne mønsteret og utvikle et personlig uttrykk. Jeg liker produkter som kan brukes til flere ting.
Slipspengepungene liker jeg også godt fordi man kjenner igjen silkeslipsene og dermed raskt ser at det er redesign.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Camilla Hounsell Design, fordi jeg elsker fargene og den profesjonelle følelsen hun utstråler.

TheLittleBox. Jeg har kjøpt meg både blyant-øredobber og colabunn-brosje. Unike gjenbruksprodukter med god fantasi og høy kvalitet!

Papirfabrik, fordi jeg er forelsket i tegningene og collagene.

Kaptein Biff, fordi både navnet og produktene er fantastiske!

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Lag noe eget fremfor å kopiere. Det er lov å la seg inspirere, men ingen vits i å åpne en butikk full av helt vanlige ting. Husk markedsføring og image, halve jobben er å få solgt varene, så du bør ha en blogg eller facebookside.

Ta fine produktbilder og skriv utfyllende beskrivelser! Har du et produkt du ikke er helt fornøyd med, så gi det til en venn fremfor for å legge det ut billig for salg, da trekker det bare ned standarden på butikken din.

Prøv å ha én stil i butikken din, de beste butikkene har spesialisert seg på en type produkter istede for å se ut som vanlig håndarbeid lagd en onsdag kveld. Vær stolt av håndtverket ditt og glem janteloven :-)

Sist men ikke minst, ta høy nok pris, ellers sier du at din tid og det du selger ikke er verdt noe, eller har dårlig kvalitet. Lykke til!

Vil du vite mer om hvordan Ingrids unike ting blir til, eller har lyst til å bli bedre kjent med henne kan du besøke hennes fargerike blogg . Og om du, som oss elsker hennes unike stil kan du bli fan på Facebook også!