Logo

Ukens selger: Birgitte Mynthe Nilsen - En Gal Ku

Bilde 1 Bilde 2

Besøk butikken: En Gal Ku

Lilla sauer, turkise flodhester og knall gule sommerfugler; At Birgitte er glad i farger er ingen hemmelighet!

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg heter Birgitte, er 29 år og bor i Kopervik sammen med Cavalieren min, Happy. Jeg er utdannet barnevernspedagog og flyttet tilbake til barndomsbyen min for to og et halvt år siden da jeg var ferdig utdannet. Nå arbeider jeg på et Foreldre & Barn-senter.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Jeg har alltid vært glad i å tegne, male og lage ting. Hjemme satt vi ofte rundt kjøkkenbordet og laget alt fra trolldeig til julepynt.

Idéen til figurene jeg lager fikk jeg for ca fem år siden, da jeg studerte i Porsgrunn og en vinterkveld fikk lyst til å lage noe til tantebarna mine. Jeg begynte å tegne og klippe i noe filt jeg hadde liggende fra et juleverksted, og slik kom kuene til. Jeg solgte faktisk noen av dem til en liten butikk i Porsgrunn som heter Tommelise. Men så gikk jeg lei og hadde en lang pause, og tenkte etterhvert at jeg måtte komme opp med noe nytt, så da laget jeg flodhesten. Jeg brukte lang tid på å utvikle den til slik den ser ut i dag, og samtidig dukket flere figurer opp.

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
Jeg ønsker å lage fargerike figurer med et morsomt eller søtt uttrykk som appelerer til både barn og voksne. Mitt mål er å tilby noe annerledes, unikt og fargesprakende slik at folk blir glade og får lyst til å smile når de ser bildene mine.

Hva inspirerer deg?
Jeg er veldig glad i farger, og jeg elsker å sitte omringet av filt i alle regnbuens farger når jeg arbeider med figurene. Jeg blir inspirert av dyr og tegneseriefigurer, og bruker også internett og folk rundt meg til å hente inspirasjon. Det finnes så mange kreative mennesker der ute, og det er alltid noen som spør meg om jeg kan lage et spesielt dyr. Jeg kan sitte i timevis og pusle med en figur for å få frem det riktige uttrykket.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner? noe?
Det viktigste er å ha tro på det du gjør og vær stolt over det.

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Flodhesten brukte jeg over ett år på å utvikle, så den har fått en spesiell plass hos meg.

Eselet var neste på listen og har også blitt en favoritt. Jeg liker uttrykket med de store tennene og de store øynene. Det er også den mest populære figuren og ofte den folk legger merke til først.

Den siste må bli sauen, som jeg synes har et behagelig og søtt uttrykk ved seg.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Det er vanskelig å velge ut tre favoritter ettersom det er så masse flinke mennesker er, så denne lista kunne fortsett i det uendelige.

Plonka – Jeg blir veldig inspirert av å se på alle de flotte retro stoffene hun bruker.

Blåbær – Elisa lager så fantastisk flotte figurer, hun er virkelig en inspirasjon.

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Jeg tror det er viktig å tro på seg selv og produktene sine. Jeg ble tipset av en venninne om Epla, og gikk noen runder med meg selv før jeg turte å ta steget ut fra min trygge stue og virkelig vise frem det jeg lager. Nå er jeg veldig glad for at jeg gjorde det. Så ta sjansen, du har ingenting å tape.


Bli gjerne medlem på Birgittes Facebookside Birgittes Lille Systue for å følge med på nyheter fra En Gal Ku.