Logo

Ukens selger: Annette Mangseth - Carambatack Design

Bilde 1 Bilde 2

Besøk butikken: Carambatack Design

Du ser det i de vakre trykkene hennes, og de småfrekke pyntetallerkenene gjør det klart; Annette elsker jobben sin!

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg heter Annette, er 37 år og har nettopp flyttet til Skarnes - Sør-Odal i Hedmark. Her bor jeg i et gammelt hus nede ved Glomma sammen med mannen min Larchi, datteren vår Pernille og to katter.

For litt over 1 år siden valgte jeg og satse fullt på kunsten og startet for meg selv. I dag jobber jeg fulltid som tegner, illustratør og designer. Tar på meg oppdrag og driver 3 nettbutikker.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Har fra jeg var liten tegnet, malt og laget ting. Jeg er vokst opp i et kreativt hjem med en mamma som syr og maler, og pappa som lager kniver. Av bakgrunn har jeg flere års skolegang innen Kunst og formingsfag , bla fra school of Fine Art - Life-drawing- Adult education Australia og Kunstskolen i Rogaland.

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
En vanlig dag begynner med at jeg står opp kl 6 med Pernille og Larchi. Etter og ha laget matpakker, kokt kaffe og sendt barn på skole så setter jeg meg ned foran Pc`n med en kopp kaffe på hjemmekontoret / arbeidsrommet... Sjekker mail, salg og skriver ut dagens ordre. Deretter legger jeg ut nye varer og trykk som er solgt.

Har en rutine med 2-3 "pakke"-dager i uken hvor så og si hele dagen går med til pakking og sende ut varer. De andre 4 dagene jobber jeg med bestillinger, oppdrag og å lage nye bilder / male tallerkener. Ettermiddagen og kvelden er satt av til familie men hvis jeg er i det " kreative hjørnet" blir det ofte jobb utover kvelden og natten også.

Hva inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av naturen, musikk, filmer, vakre ting som omgir meg, foto, bøker, familie og venner, flickr.com, etsy.com, bloggere, kreative og positive mennesker. Har alltid med meg kamera og tegnesaker når er ute, for vet aldri når det "dumper inn "en ide. : )

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
For meg er gleden av og skape selve drivkraften. Jeg elsker jobben min. Det å kunne tegne og male er terapi for meg. Jeg slet i mange år med depresjon og brukte bevist tegning og maling som utløp for følelser i den "tunge" tida.

Selve prosessen fra en ide til et endelig produkt er veldig spennende men til tider også frustrerende. : ) Det er ofte at et arbeids "uhell" kan utvikle seg til noe veldig bra og jeg tar like mye lærdom av å feile som å mestre.

Hvilke store og små drømmer har du?
Drømmer for tiden om å male store bilder og ha god plass til og utfolde meg. Kan se ut som om disse drømmene blir satt ut i live på nyåret.
: ) Gleder meg! Har også drømmer om å kunne reise mer, oppleve andre kulturer og lære språk.

Har du en håndlaget ting du er spesielt glad i? Hva er historien til denne tingen?
Jeg fikk et nydelig brodert bilde av datteren min til jul i fjor som hun hadde laget på skolen. Hun er ikke spesielt glad i den type håndarbeid , men hadde likevel gjort seg flid, brukt god tid og lagt mye kjærlighet i dette bildet til mamma`n sin. Sånt varmer et mamma-hjerte. : )

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Poppy Girl fra Carambatack butikken - Fordi dette bildet gir meg ro og en god følelse. Blir rett og slett glad av å se på det.

Tree - Original illustrasjon fra Carambatack butikken - Elsker den dype blå fargen på dette bildet. Liker også effekten av at skriften fra boksiden blir så fremtredende og danner stammen på treet.

Og til sist et produkt fra Simsala Bim, Drit og dra! tallerken - Fordi jeg er lei sytende, klagende mennesker som tilber Janteloven. Drit og dra! til dem. ; ) Og fordi jeg liker kontrasten -det søte porselenet med røff tekst.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Har så mange favoritter, men skal velge bare 3 så må det bli -

Felisi - Fordi jeg digger nåleputene hennes og butikken har flotte produkter.

Gunvor R illustrasjon - Fantastiske illustrasjoner av kunstner med god strek. Elsker de små monsterene hennes. Spesielt - JÆVLAR!

Marieflyfly - Denne damen lager de nydeligste smykker. Oversiktlig og fin butikk med flotte produktbilder.

Annettes to Epla-butikker er verdt et besøk; de vakre trykkene finner du i butikken Carambatack Design og de snerte pyntetallerkene er å finne i Simsala Bim. Ta en titt!