Stine Hoff Kunstglass

Jeg har siden 1990 designet og blåst fargerikt kunstglass. Jeg har min utdannelse fra Brabrand glasskole i Danmark og glasskolan i Orrefors i Sverige, og jeg har vært etablert med eget studio i Bergen siden 1992.

I mitt arbeid er jeg først og fremst opptatt av den klassiske/tradisjonelle glassblåserkunsten, selv om jeg også benytter meg av andre teknikker. Jeg er fascinert av glass som materiale, av den nervepirrende prosessen der flytende glass må formes i løpet av svært kort tid. Det gjelder å arbeide hurtig på en rolig måte, for dersom noe går galt, kan det ikke gjøres om. Det uforutsette i glassblåsingsprosessen har alltid fascinert meg – det synes som om glasset har sin egen vilje, og jeg må arbeide hurtig og bestemt for å gi det en form som svarer til skissen. Det krever konsentrasjon og nærvær.

Jeg lager drikkeglass i mange former og varianter, skåler, lysestaker, fat, mugger, vaser, etc. Jeg er opptatt av at det jeg lager skal være funksjonelt, og med et enkelt og moderne uttrykk.

For mer informasjon, se www.stinehoff.no

Produkter