Personvern

Generelt

Dette dokumentet beskriver hvilke personlige opplysninger som blir lagret om deg på nettstedet epla.no og hvordan vi behandler denne informasjonen.

Copyleft Solutions AS er behandlingsansvarlig for epla.no. Du kan kontakte oss på Epla Kundestøtte

Informasjon vi behandler om deg for å levere tjenesten.

Når du oppretter en bruker på nettstedet epla.no, så vil personlig informasjon slik som fullt navn, passord og epostadresse samles inn og lagres. Enten du oppretter en Epla-butikk eller om du handler på en Epla-butikk, vil ytterligere personlig informasjon samles inn og lagres. Denne informasjonen inkluderer bl.a. e-post, postadresse o.l.

På noen områder på epla.no vil vi gjennom dine handlinger samle inn annen personlig informasjon slik som preferanser, favoritter osv.

Alle innlogginger og all handel gjennom nettstedet logges og lagres.

Informasjon du legger inn i butikken din eller når du poster meldinger på Epla-forumet ("EplaHagen"), Epla-bloggen ol. vil også lagres på nettstedet. Denne informasjonen vil være åpent tilgjengelig for andre brukere av nettstedet. Det anbefales derfor at du ikke legger inn personlig eller sensitiv informasjon på disse sidene.

All informasjon over lagres for å levere tjenestene på epla.no til deg. (Personvernforordningen artikkel 6 B - GDPR) De første tre avsnittene er informasjon som du må oppgi for å kunne bruke tjenesten. Fjerde avsnitt er tjenester det er frivillig å benytte seg av og har ingen påvirkning på dine muligheter til å benytte andre tjenester på epla.no. Vi beholder informasjonen så lenge brukeren din er aktiv. Dersom du ikke har logget inn på tre år vil brukeren din bli slettet.

Informasjon vi behandler om deg for markedsføring og forbedring av tjenesten For å bedre forstå hvordan siden vår brukes og kunne gjøre forbedringer basert på dette bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Vi anonymiserer IP-adressene. Det er mulig å blokkere informasjonskapsler fra Google Analytics gjennom nettleseren eller med utvidelser til nettleseren. Blokkering av analysefunksjonene våre reduserer ikke kvaliteten på tjenesten du får levert.

Siden informasjonen anonymiseres er det ikke snakk om lagring i mer enn den tiden det tar å anonymisere og aggregere opplysningene.

Vi bruker også epostadressen din til å sende deg nyheter om epla.no og produktene som blir solgt her. Du kan når som helst be om å ikke få tilsendt denne typen eposter fra oss. Dersom du ber om å ikke få tilsendt epost for markedsføringsformål (f.eks gjennom å klikke på avmeldingslenken som er i hver e-post) så vil vi lagre adressen din på en liste over adresser som ikke ønsker markedsføringseposter. Du blir slettet fra denne listen dersom du avslutter kontoen din, eller hvis du ber oss om det. Hvis du oppretter en ny konto på epla.no vil du kunne få markedsføringsepost igjen frem til du eventuelt melder deg av.

Analyse og markedsføring er en berettiget interesse vi har (Personvernforordingen 6 F - GDPR)

Utlevering til andre

Epla utleverer ikke din informasjon til andre, med følgende untak:

  • Informasjon som er markert som offentlig tilgjengelig informasjon eller informasjon som du selv legger ut på åpne sider, f.eks. på en epla-butikk eller gjennom blogg- eller foruminnlegg.
  • For alle epla-butikker så må det oppgis en kontaktperson. Fullt navn på kontaktpersonen vil ligge åpent tilgjengelig på butikkens sider.
  • Informasjon som er nødvendig for å gjennomføre en handel eller en transaksjon vil oppgis og/eller sendes videre til butikken(e) man handler med.
  • Dersom vi etter dom eller pålegg fra kompetent myndighet blir pålagt å utlevere informasjon. I så fall vil vi informere deg om dette, med mindre lov eller pålegg hindrer oss i å gi deg denne informasjonen.
  • Ved salg av epla.no eller utskillelse av epla.no til et eget AS. Dersom dette skulle skje vil du bli informert om det og få muligheten til å slette opplysningene dine før salg eller utskillelse blir gjennomført.

Overføring til land utenfor EU/EØS

Vi bruker Mailchimp for å sende ut nyhetsbrev. Mailchimp er et amerikansk selskap som holder til i USA. Vi bruker Uservoice for å håndtere kundedialog/kundestøtte. Uservoice med sine underleverandører holder i USA . Begge disse er sertifisert etter Privacy Shield og vi har signert individuelle databehandleravtaler med disse som ivaretar dine rettigheter.

Dine rettigheter

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener vi gjør noe som er i strid med loven. Vi håper du tar kontakt med oss først så vi kan forsøke å rette opp i feilen.

Du har rett til å få rettet opplysningene vi har lagret om deg, dette kan du til en hver tid gjøre selv gjennom å redigere profilen din.

Du har rett til innsyn i opplysningene vi har lagret om deg, dette kan du gjøre gjennom nettleseren for de fleste opplysningene. Dersom du ønsker innsyn i alle opplysningene (inkludert f.eks tilgangslogger) må du sende et brev til oss på adressen:

Epla.no
c/o Copyleft Solutions AS
Skippergata 33
0154 OSLO

hvor du ber om dette og legger ved en kopi av legitimasjonen din og oppgir adressen du ønsker å få opplysningene tilsendt på.

Du har rett til å protestere på vår behandling av dine personopplysninger når vi gjør dette basert på en berettiget interesse. På epla.no kan du gjøre dette gjennom å blokkere informasjonskapsler og melde deg av markedsføringseposter/nyhetsbrev fra oss. Dette kan du gjøre bl.a. her