Om krysantemum design

Kumihimo ble brukt av samuraiene til å forsterke rustningene og som snorer til våpen, samt til klær da disse ikke hadde knapper. I dag brukes båndene på kimonoer og jakker som pynt/ knyting, til smykker, mobilpynt, mm.

Krysantemumblomsten heter "kiku" på japansk og er ofte brukt som motiv i kunst, på stoffer, kimonoer, etc.

Jeg lager smykker og tilbehør i forskjellige trådtyper; rayonsateng, silke, vintage silke, lin og bomull. Noen smykkevarianter pyntes med perler som enten sys på i etterkant eller flettes med i prosessen. Dette er beskrevet under hvert produkt. Jeg bruker Swarovskikrystaller/ -perler og ferskvannsperler, samt halvedelstener.

Fra USA kjøper jeg håndlagede, emaljerte kobberinger (o-ringer) i mange fine farger av en smykkekunstner med butikken "Nottotto".
Sterling sølv o-ringer lager Karianne hos KarianneG for meg.
Håndlagede glassperler i Effetre glass med krysantemumblomster lager Caroline Dousi i Nederland for meg.

Alle smykker er håndlaget av meg personlig og blir levert i en organzapose.

De produktene som ligger ute på siden er ferdig laget og sendes umiddelbart ved kjøp/ betaling. Jeg har mulighet til å lage produktene på mål hvis ønsket størrelse/ farge ikke ligger ute. Noe leveringstid må påregnes for produkter som lages på mål (opp til 5 dager). Hvis jeg må bestille opp spesielle farger i rayon fra USA kan det ta en uke+. Jeg informerer deg om forventet leveringstid.

Hvis du ønsker et sett med halskjede, armbånd og/eller øredobber kan jeg lage det også; og til en god pakkepris, eller hva med mor&datter armbånd som matcher? - Send meg en melding!

Jeg holder kurs på Lillehammer og i Oslo/Akershus-området for de som ønsker å prøve kumihimo selv. Passer for voksne og barn fra ca. 12 år. Send meg en melding eller følg med på bloggen min.

Angående størrelser:
Lengde på armbånd og halsbånd måles inkludert endestykker, men uten lås og eventuelle forlengere/ kjeder i metall. Låsen med festeringer måler ca. 2 cm. De fleste armbånd og halsbånd har muligheten til å bli ennå 1-3 cm lengre ved hjelp av o-ringer.
For å finne riktig størrelse måler du lengden rundt håndleddet/ halsen/ ankel, f.eks. med en snor. Hvis du vil ha et smykke som sitter ganske stramt velger du en lengde som tilsvarer målet rundt hals/ håndledd/ ankel. Da vil det være låsen med festeringer som gir litt avstand til håndleddet/ halsen/ ankelen. Ønsker du at det skal henge løsere, går du opp litt i størrelse.

Et helt nytt smykke vil være litt stivere/ mer kompakt enn et som er brukt en stund. Flettingen mykner med bruk, og vil også utvide seg noe. Spesielt gjelder dette de runde flettingene, de flate utvider seg mindre. Du må regne med at et armbånd kan bli 1-2 cm videre ved bruk. Kjøp dem litt knappe!

For barnesmykker er det angitt en ca. alder, men jeg anbefaler å måle da alle er forskjellige. Barnesmykkene er populære bursdagsgaver.

Betaling og frakt:
Jeg tilbyr PayPal slik at du kan betale med kredittkort eller kreditt fra din egen PayPal-konto. Du behøver ikke ha en PayPal konto for å betale via denne ordningen, kun et gyldig bank- eller kredittkort.

Jeg sender også ut varer ved privat oppgjør - men da må du kontakte meg i forkant av kjøp da dette ikke lenger er en mulighet du kan velge under "betaling".

Jeg sender varer via vanlig post.
Oppgitt fraktsum dekker porto og deler av innpakkingskostnadene, ikke noe annet. Oppgitt frakt under produktene er vanlig brevpost. Ønsker du Norgespakke eller rek.brev; send meg en melding. Norgespakke koster fra kr. 130,- pt. Se posten.no for prisliste.

Angrerett
Alle produkter er det 14 dagers angrerett på, hvis de er i ubrukt stand. Kontakt meg hvis du ombestemmer deg. Jeg tar ikke tilbake produkter laget på mål (spesialbestilt) med mindre de har feil eller defekter.

Viktig!
Barnesmykkene (og voksensmykkene...) er ikke leker, men de tåler normal bruk. Smykker med små deler bør ikke brukes av barn under 3 år.
Mobilanhengene og nøkkelringene er laget i slitesterke materialer, men vil selvfølgelig kunne bli slitt eller gå i stykker etter en tids bruk.
Produktene tåler ikke vask, men kan tørkes av med en fuktig klut. Limet jeg bruker skal tåle at du tar en dusj med smykkene og jeg har badet med dem i saltvann, men slik bruk garanteres ikke 100%.

Smykkene med sterling sølv detaljer vil vare lenger og holde seg penere enn de med forsølvete detaljer. Jeg anbefaler at du kjøper ekte sølv hvis du vil ha et smykke som kan brukes lenge. Sølvet vil anløpe når smykket ligger i luft, så oppbevar det i en tett pose eller puss det opp ved jevne mellomrom.