Om Liv-Heléns Keramikksmykker

Smykkene mine er laget i ulike typer steingodsleire eller porselen, og brent to ganger - siste gang på 1250 grader. De er sterke og holdbare, men *kan*, som all keramikk, knuse, hvis de blir sluppet ned på f.eks. et flislagt gulv.

Noen av smykkene er dekorert med ekte sølv (platina) eller gull i tillegg til glasur, og brent en tredje gang. Andre er med glass på. Glassbitene smelter sammen med glasuren i ovnen og danner flotte, krakelerte overflater. Atter andre er tegnet på med porselensmaling i tillegg, og brent en ekstra gang i vanlig stekeovn.

De fleste ringene er limt med et sterkt, tokomponents epoxylim (Araldit). Du bør likevel være litt forsiktig ved bruk siden de er limt - ikke lodda. Alle ringene kan reguleres.
Jeg har nikkeltestet så godt som alle ringene selv, og produsentene oppgir at alle er nikkelgodkjente.
I og med at ringene ikke er i ekte sølv, vil de miste sølvbelegget ved mye bruk over tid. Et godt tips kan være å lakkere metallet med blank neglelakk. Da vil de holde seg pene lengre.

Anhengene kommer i enten:
* sølvfarget klave (diameter 14 cm)
* wire i ulike farger med skru- eller magnetlås (diameter 14 cm)
* tredelt svart snor med lås (kan reguleres fra 19 til 23 cm)
* svart eller brun skinn- eller bomullssnor med regulerbare knuter

Ser du et anheng i f.eks en snor, men heller vil ha den i wire (eller omvendt); ta kontakt - det kan nok ordnes :)

Har du spesielle ønsker? Kanskje du ser en ring du heller ville hatt som nål (jeg kan prøve å lage en lik), eller et halssmykke du kunne tenkt deg en matchende ring til? Kontakt meg gjerne, det er bare hyggelig.

Når det gjelder spesialbestillinger, vil du få oppgitt en cirkadato på når de kan tenkes å være ferdige, men noen eksakt dato kan ikke gis. Det vil ta litt tid; smykkene skal lages, brennes, pusses, glaseres, brennes en gang til og så monteres. Men jeg setter straks i gang, og gjør de ferdige så fort som overhodet mulig.

FORSENDELSE:

De smykkene jeg har her i butikken, sendes første ukedag etter bestilling (unntatt i ferier, men da vil du få beskjed på mail).

BETALING:

Du betaler via PayPal, du trenger ikke å ha en PayPalkonto. Du betaler med ditt vanlige bankkort.

PORTO:

Posten har satt opp portotakstene grundig, for de minste pakkene mine ble prisøkningen på over 100 %. Jeg har likevel valgt å ta kun 20,- for alle forsendelser, uansett hvor mye du bestiller. Resten spanderer jeg :)

ELLERS:

Vær oppmerksom på at fargene (metning (hvor intenst de ulike fargene oppleves), kontrast o.l.) vil variere noe i nyanse fra skjerm til skjerm, det kommer an på hvordan skjermen din er kalibrert. Jeg har gjort mitt beste for at bildene skal ligge så tett opp mot de korrekte fargene som mulig, slik jeg ser dem på *min* skjerm.

Jeg var ukens selger her på Epla i sommer, og intervjuet kan du lese her: http://epla.no/ukens-selgere/livhelen/

Bare send meg en melding hvis du har noen spørsmål :)

- Liv-Helén -