Om Paypal

PayPal for kjøper

PayPal er en sikker og enkel betalingsløsning som er gratis å bruke når du skal betale for noe på nett. Du betaler med ditt kredittkort eller bankkort kun ved å oppgi kortnummer, utløpsdato og CVC-nummer. PayPal formidler betalingen, uten å oppgi kontoopplysninger eller kredittkortnummer til selger. Du må ikke selv ha PayPal-konto for å kunne betale, kun et bankkort eller et kredittkort.

PayPal for selger

Vi anbefaler alle som skal selge produkter på Epla å opprette sin egen PayPal-konto. Om du allerede har en PayPal-konto kan du bruke denne. Du kan selv enkelt åpne PayPal-konto på Epla, og det gjør at du umiddelbart kan motta betalinger via PayPal, alle vanlige kredittkort (Visa, Mastercard og lignende) og debetkort (vanlige bankkort). PayPal gjør betaling på nett sikkert og enkelt, og det sikrer at du får pengene dine før du sender varen.

Når du skal registrere deg som selger på Epla og vil åpne en PayPal-konto må du gå til www.paypal.com og registrere deg. Som selger blir du oppfordret til å lage en Premium eller Business-konto, ikke en Personlig konto. Personlige kontoer har begrensninger på hvor mye du kan motta per måned, og personlige kontoer kan ikke motta betaling fra kunder som ønsker å bruke sitt kredittkort. Det er kun små forskjeller mellom en Premium og en Business-konto.

PayPal tar et lite gebyr fra deg som mottar betaling hver gang en kunde velger å bruke denne betalingsløsningen. Gebyret trekkes umiddelbart fra innbetalingen, og beregnes ut fra månedlig omsetning. Per i dag vil brukere som omsetter for mindre enn kr 20.000,- per måned betale 3,4% av salgssummen + kr 2,80,- per transaksjon som gjennomføres. Gebyr for å motta betalinger fra utlandet har andre satser. PayPals gebyrer for å motta betaling kan du lese mer om her.

Å ha en PayPal-konto medfører minimalt med administrasjon. Det eneste du gjør er å åpne PayPal-kontoen din og registrere den på Epla. Betalingen for det du selger kommer inn på din PayPal-konto uten at du må oppgi din kontoinformasjon til kunder. Du kan bruke pengene som er på din PayPal-konto til egne nettkjøp kostnadsfritt og du kan overføre penger til din egen bankkonto.

Når du vil overføre penger fra din PayPal-konto til din bankkonto gjør du det ved å logge inn på PayPals nettsider. Overføringer til egen bankkonto på over kr 500,- er helt kostnadsfrie, vil du overføre summer under 500,- koster det kr 5,50. PayPals gebyrer for bankuttak finner du her. (https://www.paypal.com/no/cgi-bin/webscr?cmd=_display-withdrawal-fees-outside) Det koster ingen ting å åpne konto, ha konto, eller betale for ting via PayPal.

Du kan lese mer om Pay Pal på deres nettsider: www.paypal.com.