Ukens Selger: Trine Jensen

Besøk Trines butikk: Trine Jensen`s egen -og redesign!

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg er en dame på 35 år, bor på Tåsen i Oslo med mann og tre barn i alderen 5, 9 og 11 år. Jeg har hele livet likt å være kreativ, har tegnet og malt mye, sying bare et siste året, egentlig. Jeg jobber som legesekretær på et fantastisk legekontor, men har vært i permisjon i 10mnd da vi har tre barn med spesielle behov, og ungene har trengt mye tilsyn og pleie.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Egentlig startet det vinteren i fjor, da jeg så behovet for mer ull-undertøy til gutta, må innrømme at jeg ikke er den finkeste til å sortere vask, og ullen her i huset har kort holdbarhet. Så jeg tenkte, at "det kan jo ikke være så vannskelig å sy" - så turen bar ut til Stoff og Stil i Drammen, hvor jeg fant alt annet enn ullstoff! Kom hjem med mange meter fleece og annet retroinspirert stoff.

Symaskinen jeg hadde var ikke noe særlig tess, så jeg fikk en kjempeflott Singer maskin av min mann i julegave. Så var det bare å prøve å feile litt. Ulltøy, har jeg fremdeles ikke laget til dem (mye bra i butikken!). Siden har jeg kjøpt en veldig fin overloock maskin som gjør arbeidet mye lettere, og resultatet ser mer proffesjonelt ut.

Hva inspirerer deg?
Jeg inspireres av bilder fra vanlig blader, og sømblader. Finner mønstre jeg liker, og bruker de som mal, og lager min egen versjon og setter mitt eget personlige preg på det. Jeg tegner og endel, og designer noen mønstre på egen hånd. Redesignen som jeg bare har holdt med på siden i sommer, kom etter en tur på Fretex på Gol, hvor det var mange fantastiske plagg fra 60-tallet.

Jeg dro til nærmeste bokhandel, og kjøpte en bok om redesign som ga meg mange ideer om hva jeg kunne gjøre med brukt stoff fra klær og duker. Så tegner jeg mine egene ideer, og fletter alt sammen. Ideene endres som regel underveis på en kjole etterhvert som den tar form.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Med tre barn med spesielle behov vet jeg aldri hva som vil skje ila dagen, derfor har vi aldri en typisk dag. Vi er ofte på sykehus, enten poliklinisk eller ved innleggelser, og da går jo dagene uten at vi "er med". Ved mer stabile perioder, er det medisinering og stell, minsten kjøres i barnehagen, og dersom de andre klarer å gå på skolen, drar jeg som regel rett på SATS! Jeg trener mye, så det er på SATS jeg henter meg inn, og får min energi og overskudd til å fungere.

Deretter sitter jeg noen timer på symaskinen, eller klekker ut ideer. Arbeidsrommet mitt er på et av barneværelse, så jeg er vant til å jobbe med MYE støy rundt meg. Syr i løpet av helgen og. Sitter ofte å klør i hendene etter å sitte å sy. Da kopler jeg helt av, og er i min "egen verden".

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
Jeg er glad i farger, og at hvert plagg får sitt unike preg. Mange ønsker egen tekst eller egen vri på sin kjole, og har jeg anledning, gir jeg dem det. Ofte har jeg ikke anledning til å lage kjoler på bestilling, da får jeg for mye tidspress på meg, og gnisten avtar litt. Liker aller best å lage èn kjole av hver sort.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Man må bare tørre å prøve seg, ikke være så redd for å feile, det vil alltid være noen som liker ditt uttrykk uansett tror jeg! For meg er det viktig at det er lystbetont, ellers kan det være det samme.

Hvilke store og små drømmer har du?
Drømmer gjør jeg hele tiden, men hvis søm og design blir butikk - ment for å få inn penger, mister jeg liksom piffen. Synes det er best å skille hobby og jobb, og uansett er det ganske ensomt å sitte å sy! Liker å treffe andre mennesker og, det tror jeg er veldig sunt. Men jeg drømmer om mitt eget atelier der jeg kan sy, designe, male, tegne, og så har jeg lyst til å lære meg å dreie kjeramikk! Dette skal isåfall være et fristed for hele familien, der vi kan være kreative sammen, og ta en pause fra sykdom og problemer!

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Jeg synes det er veldig mange flinke smykkedesignere på Epla! Ritas smykkedesign og butikken til Trine Skjøtskift Pretiosa Smykkedesign liker jeg veldig godt.

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
- "Go for it" - ikke sitt inne med kreativiteten din - den kan være til stor glede for andre!Bli kjent med andre selgere på Epla:

Marianne Braaten Wold - BraWo Design

Camilla Hounsell - Camilla Hounsell Design

Sabine Bohnert - Echoes of Norway

Liv-Helén Teigen - Liv-Heléns Keramikksmykker

Ida Victoria Grønbekk - Sting og Ting tekstildesign

Anita Halvorsen - The Gift Shop

Eirik Johannessen - Higren

Katrine Kalleklev - Papirfabrik