Ukens selger: Sabine Bohnert

Besøk butikken: Echoes of Norway

Fortell om deg selv, hvem er du?
Mitt navn er Sabine Bohnert. Jeg er født og oppvokst i Tyskland, men flyttet til Canada når jeg var 20 år. Jeg bodde på vestkysten av Canada i rundt 15 år før jeg møtte min norske kjæreste John. Jeg bestemte meg for å flytte til Norge høsten 2005 for å være sammen med ham, og har aldri sett meg tilbake. Vi har nettopp flyttet fra kalde Tromsø til nydelige Sandefjord, og jeg absolutt elsker min nye tilværelse her.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Jeg vokste opp med svært kreative foreldre. Pappa hadde alltid masse hobbyer som treskjæring, maling og snekring mens mamma var kokk og konditor. Jeg lærte mye av begge, og var alltid ivrig etter å lære nye ting. Min mor merket tidlig at jeg var kreativ, så hun kjøpte perler, maling og forskjellige andre ting for å oppmuntre min kreativitet.

Hva inspirerer deg?
Jeg er alltid inspirert av naturen og omgivelsene, spesielt nå etter at vi fikk flyttet til "østkysten". Jeg elsker å ta lange spasérturer langs brygga, eller ta en kjøretur til andre vakre steder i nærheten. Risør, Kjerringvik, Stavern, Kragerø, Langesund... Wow! Andre ganger blir jeg inspirert av bare å være rundt mennesker eller sent på kvelden når alt roer seg. Det er faktisk min favoritt-tid på døgnet å jobbe på.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
På en typisk dag står jeg opp rundt 06:45 for å gjøre meg klar til jobb. Jeg jobber fire dager i uka som husøkonom-assistent på et lokalt hotell. Etter jobb tar jeg ofte en rask lur, gjør litt husarbeid, lager litt mat og sjekker e-post og nyheter på nettet. Det er viktig å holde seg informert om ting som skjer rundt om i verden. Etter middag tilbringer jeg vanligvis litt tid i atelieret mitt og arbeider med smykker og nye design. Å bruke min kreativitet gir meg mye positiv energi i retur. På dager jeg har fri fra jobb står jeg vanligvis også opp tidlig slik at jeg kan ta meg av litt husarbeid. Etterhvert begynner jeg å jobbe i atelieret mitt, men jeg prøver å stoppe rundt kl. 17:00. Hvis min samboer John har en dag fri på samme dag som meg, tar vi mer enn gjerne en kjøretur, eller går og gjør noe gøy utenfor huset. Frisbee eller badminton, f.eks. For et par uker siden kjørte vi tur til Risør og Kragerø. Utrolig vakre steder!

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
For meg er det viktig at jeg får holde på med noe jeg virkelig elsker. Jeg bruker gjerne lang tid på å designe et smykke, og legger ofte mye arbeid ned i det jeg gjør. Tross alt, når man kjøper et håndlaget smykke bør det være noe man kan nyte og ha glede av i mange år. Kvalitetskontroll er veldig viktig for meg, og det bidrar også til at kundene blir fornøyd med kjøpet.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Først og fremst er det viktig å gi god kundeservice. Jeg svarer på alle henvendelser, stor eller liten. Jeg tror også man må sørge for at man lager kvalitetsprodukter som kan nytes av mottakeren i årene som kommer. Godt håndtverk og en imøtekommende personlighet er svært viktig for meg.

Har du en håndlaget ting du er spesielt glad i? Hva er historien til denne tingen
Jeg har flere hånd-utskårne trestykker som min far har laget til meg som har ganske høy sentimental verdi. Jeg setter stor pris på dem. Noen av dem representerer hans tidlige arbeid og noen hans senere arbeid. Interessant å se fremgang i hans håndtverk, på samme måte som jeg ser stadig fremgang i mine egne arbeidsmetoder og design. Jeg eier også flere vakre gjenstander av håndlaget kanadisk keramikk som jeg plukket opp langs mine reiser gjennom Canada. De er en fin påminnelse om den fantastiske tiden jeg hadde da jeg bodde der.

Hvilke store og små drømmer har du?
Å drømmer, ja, hvor skal jeg begynne? Det er mange ting jeg vil oppnå i livet og en av dem er å eie en fin og koselig kunstbutikk der jeg kan selge mine smykker og andre kunstneres arbeider som f.eks. keramikk, kort og diverse andre kule og unike håndarbeider. Jeg vet fra min egen erfaring at det er ekstremt vanskelig som kunstner å bli lagt merke til, og å kunne leve av det man elsker å gjøre aller mest. Det er mange ressurssterke kunstnere der ute som fortjener anerkjennelse. Epla.no er en fantastisk "kanal" for kunstnere og designere, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått sjansen til å selge mine kreasjoner her. En av mine andre drømmer er å reise et par uker til New York City og gjøre noe "serious shopping" og ta inn alle inntrykk NYC har å by på. Mest av alt ønsker jeg bare å være lykkelig og nyte livet! (Don't we all...)

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Strand ( Unni Strand )
Jeg elsker hennes unike og enkle designs. Pluss at jeg er en stor fan av gjenbruk. Måten hun presenterer sine ting på er også i toppklasse.

Galleri Angelshaug:
Disse maleriene er utrolig detaljerte og fantastisk vakre. De "snakker" til meg på en helt spesiell måte. Flott arbeid.

Gi det bort:
Jeg elsker kortene i denne butikken. De er unike og laget med masse omtanke og kreativitet. Produktbildene er klare og i fokus.Bli kjent med andre selgere på Epla:

Marianne Braaten Wold - BraWo Design

Camilla Hounsell - Camilla Hounsell Design

Liv-Helén Teigen - Liv-Heléns Keramikksmykker

Ida Victoria Grønbekk - Sting og Ting tekstildesign

Anita Halvorsen - The Gift Shop

Eirik Johannessen - Higren

Katrine Kalleklev - Papirfabrik

Trine Jensen - Trine Jensen`s egen -og redesign!