Camilla Hounsell Design

Besøk butikken: Camilla Hounsell Design

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg er ei 26 år gammel Fredrikstadjente som tar Master i interiørarkitektur ved Kunsthøyskolen i Oslo, og ved siden av studiene formgir jeg blandt annet ulike produkter som er å se på min nettbutikk på Epla.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Det har vel alltid ligget der for meg. Jeg har alltid hatt interesse for tegning form og farge, men den litt mer profesjonelle delen av det kom vel etter tenårene. Det er en blanding av nysgjerrighet og kreativitet som er min driv, og har utviklet seg mer med årene.

Hva inspirerer deg?
Tradisjonelle håndtverksteknikker satt i en ny kontekst, taktilitet og transformasjon er noen stikkord som jeg synes er facinerende. Det å gi nytt liv til døde ting har vært noe jeg har jobbet med mye i det siste, både innenfor mitt yrkesområde og som designer av produkter som selges på epla.

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
Det er viktig for meg å forme ting med en nytteverdi. Enten på det funksjonelle eller sanselige plan. Det er ikke viktig for meg å selge flest mulig av et produkt, men å selge det til noen som faktisk verdsetter og ønsker å ta vare på det.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Tenk at det du lager er noe som skal holde lenge.

Har du en håndlaget ting du er spesielt glad i? Hva er historien til denne tingen?
Jeg har et par selbuvotter som jeg har arvet av min bestemor. De har er fortsatt i god stand, holder hendene mine varme på kalde vinterdager og det er ekstra hyggelig at min bestemor har laget de.De vekker gode minner.

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Skålene Treat er visuelle, men det at de består av gjenbrukte lampeskjermer og garn som støtter den lokale produksjonen i Peru gir de for meg en ekstra mening. Armbåndene Dusty er bruk av et materiale på en annerledes men allikevel godt fungerende måte. De er også kjempehyggelig at de har blitt så godt mottatt! Puffene Drops som avbildet kommer i epla butikken i løpet av sommeren, og er en ny variant fra stolen Drops.(som nå er å se på nasjonalmuseet) Puffene lager jeg selv i mitt studio, og består av dekkslange fylt med luft trukket med tekstiler. Man kan kontakte meg for spesielle fargeønsker. De i rødtoner har vært avbildet i designmagasiner i utlandet, har deltatt på Oslo Fashion Fair og Oslo Designerlaug sin salgsutstilling tidligere i år.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Det er utrolig mange flinke selgere på epla!Jeg har sansen for butikken Heimlaga, som har en original bruk av hamaperler, og butikken Simsala Bim sin gjenbruk av tallerkener med overraskende tekster er morsomme. De utrolig søte heklede lekene til Bad Monkey finner man heller ikke maken til!

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Lager du noe unikt som du brenner etter å dele med andre så er det bare å sette igang med å åpne butikk!Epla har et enkelt og fint fungerende oppsett, og passer bra for selgere i alle aldre. Det er alltid oppdatert og fungerer rett og slett utmerket!Ta gode, delikate bilder av produktene du ønsker å selge, slik at de ikke ser dårligere ut enn de er i virkeligheten, og lag deg gjerne en blogg vedsiden av hvor du kan utfylle litt ekstra informasjon om produktene du har i butikken...og vær aktiv!Bli kjent med andre selgere på Epla:

Marianne Braaten Wold - BraWo Design

Sabine Bohnert - Echoes of Norway

Liv-Helén Teigen - Liv-Heléns Keramikksmykker

Ida Victoria Grønbekk - Sting og Ting tekstildesign

Anita Halvorsen - The Gift Shop

Eirik Johannessen - Higren

Katrine Kalleklev - Papirfabrik

Trine Jensen - Trine Jensen`s egen -og redesign!