Ukens selger: Anita Helen Halvorsen

Besøk Anitas butikk: The Gift Shop

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg er 26 år, er født og oppvokst i Odda i Hardanger, men bor nå i Haugesund sammen med mannen min som jeg har vært gift med i et år, og har to skjønne gutter som snart fyller fem og seks år. Jeg jobber til daglig med dokumentkontroll/ sertifisering og salg av løfteutstyr, og trives kjempegodt med det. Ellers bruker jeg det meste av fritiden min til å sy og lage ting, men liker også å fotografere og ser masse filmer.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Jeg har alltid likt å lage ting, begynte med scrapping og holdt på med det i noen år. Har også laget litt smykker, øredobber og lignende. Etter hvert fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe helt nytt og utfordre meg selv litt, så jeg kjøpte meg en symaskin på impuls. Jeg hadde aldri sydd før, og skjønte ingenting av alle de rare knappene og hjulene på maskinen.

Den første tingen jeg sydde ble ikke akkurat vellykket, så jeg satt ved symaskinen døgnet rundt en periode - og ble venner med den til slutt. Det er bare to måneder siden jeg lærte å sy, så jeg er kjempefornøyd med å ha solgt så mye allerede, og det er utrolig gøy at folk liker det jeg gjør. Jeg klør i fingrene etter å lage ting, hele tiden, og det går aldri en eneste dag uten at jeg lager noe nytt.

Hva inspirerer deg?
Farger! Jeg elsker sterke farger og det meste jeg lager blir naturligvis preget av det. Ellers finner jeg inspirasjon overalt - leter mye rundt på nettet og kikker på alt det fine som andre lager, og jeg bruker gjerne evigheter på å lete etter fine stoffer i butikker - da dukker det ofte opp masse ideer helt av seg selv. Mannen min er også veldig flink til å komme med ideer til nye ting jeg kan lage, og har ofte gode forslag til hvordan ting kan gjøres bedre.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Jeg leverer ungene i barnehagen og på skolen, og er på jobb fra 8 til 4. Deretter er det middag, husarbeid, aktiviteter med ungene og så videre. Kvelden tilbringer jeg som regel ved symaskinen. Jeg har ikke eget hobbyrom, men har heldigvis et stort kjøkken, så jeg har min egen krok der.. Har alltid laptopen ved siden av, så jeg pleier å se på TV-serier eller høre på musikk mens jeg syr - da koser jeg meg.

For tiden har jeg ferie, så da har jeg jo masse tid til å holde på med det jeg liker - og jeg blir glad når det regner ute, for da kan jeg sitte inne og sy med god samvittighet. Heldigvis er også barna mine kreative og glade i å lage ting, så de sitter ofte ved bordet sammen med meg, og det er kjempekoselig. Det hender også at jeg drar frem symaskinen eller begynner å klippe i stoff midt i middagen - fordi jeg plutselig kommer på noe som jeg bare MÅ lage med en gang. Det hender jeg tar meg en "fridag" innimellom, og da sitter jeg gjerne i sofakroken foran TV-en sammen med mannen min.

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
Jeg prøver først og fremst å lage praktiske ting som kan brukes til daglig - samtidig som jeg bruker masse farger, mønstre og morsomme motiver for å lyse opp hverdagen litt. Tingene jeg lager finnes det jo mange varianter av rundt omkring, men jeg prøver å ha min egen stil og sette mitt eget preg på dem med fargebruk osv, slik at folk skal kunne kjenne igjen produktene mine. Bruker selvsagt stoffer og materialer som jeg liker selv, men når man skal selge noe så må jo også samtidig tenke litt ut i fra hva andre liker. Har prøvd å lage noe i mer nøytrale farger og synes ikke jeg får det helt til. Men jeg bruker gjerne resirkulerte stoffer og retro-motiver! Er også opptatt av kvaliteten på det jeg lager, og selger ikke noe jeg ikke er fornøyd med selv.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Det er viktig å ha tro på seg selv og ikke gi opp selv om ting ikke alltid går helt som man ønsker. Tenk nytt, finn din egen stil og vær stolt av deg selv og det du lager.

Har du en håndlaget ting du er spesielt glad i? Hva er historien til denne tingen?
Ikke en bestemt ting, men det som betyr mest for meg er alle de flotte tingene og kortene som barna mine har laget til meg. De lager så mye fint - og hvert år får jeg julegaver som de har laget i barnehagen. Jeg setter utrolig stor pris på det, og tar vare på alt sammen i en eske.

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Toalettmappe med regnbuer - fordi jeg elsker dette søte stoffet med regnbuer på. Den er dessuten både praktisk og solid, og er laget etter min egen oppskrift.

Tampongetui med kattemotiv - disse kattene er utrolig søte og jeg blir glad hver gang jeg ser på dem. Tampongetuiene, som har plass til 8 stk, er også utrolig praktiske for oss som alltid roter rundt i veska uten å finne en eneste.

Lommebok med spøkelser - rett og slett fordi jeg er blitt så glad i disse søte spøkelsene. Friske farger og mange morsomme detaljer.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
Ritas Smykkedesign - hun lager utrolig mye fint, og de aller fleste finner nok noe de liker her. Jeg har kjøpt to par øredobber av henne, og de er helt nydelige.

Kaptein Biff - selger heklede leker og rangler til barn. Originalt og kreativt, og produktene er flotte og fargerike.

MMonster - lager smykker og nøkkelringer med kjempesøte prikkete monstre i glade farger - det er umulig å ikke like dem!

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
Gode bilder og detaljert produktbeskrivelse er viktig, og å holde butikken oppdatert med nye produkter. I tillegg må du gjøre folk oppmerksom på butikken din - jeg har tidligere skrevet en artikkel om markedsføring som du kan lese på Unni Strand sin blogg. I bloggen hennes finner du også masse andre gode tips fra Epla-selgere.Bli kjent med andre selgere på Epla:

Marianne Braaten Wold - BraWo Design

Camilla Hounsell - Camilla Hounsell Design

Sabine Bohnert - Echoes of Norway

Liv-Helén Teigen - Liv-Heléns Keramikksmykker

Ida Victoria Grønbekk - Sting og Ting tekstildesign

Eirik Johannessen - Higren

Katrine Kalleklev - Papirfabrik

Trine Jensen - Trine Jensen`s egen -og redesign!