Logo

Dødelige masker - Stor strikkekonkurranse!

Skrevet av Siw Boine, 20. mars 2013


Illustrasjon

Vi arrangerer strikkekonkurranse sammen med Aller Forlag, blir du med?

Husker dere de spennende bøkene vi arrangerte illustrasjonskonkurranse for i fjor? Det var Christine Galschjødt som vant hele sulamitten, og nå er snart alle de tre krimbøkene på plass i butikkene med covere designet av henne! Dødelige masker, Farlig mønster og Oppskrift på mord finner du i butikkhyllene fra og med 2.april, mens de er å finne i Aller Forlags nettbutikk allerede nå.

Sally Goldenbaums bøker handler om de strikkeglade damene i Sea Harbour, og er noe så unikt som en hyggelig og varm krimsserie. I tillegg til å være spennende mysterier gir bøkene gir deg lyst til å lage deilig mat, og inspirerer til å strikke herlige ting av myke garn. I forbindelse med lanseringen av de tre bøkene med nye omslag arrangerer vi en STRIKKEKONKURRANSE i samarbeid med Aller Forlag. :D

I de tre bøkene finner du oppskrifter på ting du kan strikke, og i den aller første boka er det et Nells sjøsilkeskjerf du får med oppskrift på. Nederst finner du oppskriften på dette skjerfet, men det vi ønsker oss er å se DIN tolkning av hvordan et sjøskjerf ser ut! Er det blått og bølgete? Mørkt med skumtopper? Lyst og vakkert med innslag av skjell og sand? Det trenger ikke å strikkes etter Nells oppskrift, du kan lage din helt egen variant!

Delta i konkurransen med ditt sjøskjerf, du kan vinne hele 2000 kroner! Og ikke nok med det; vi trekker også ut 5 stykker som kan velge seg bøker for inntil 500 kroner fra Aller Forlag sin nettbutikk. (Vi anbefaler selvsagt den aller nyeste strikkeboka Slipp pinnene løs og STRIKK, som Ida har vært redaktør for! :)

Send oss bilde av skjerfet ditt på e-post siw@epla.no for å delta. Vi annonserer vinneren her på bloggen den 30.04.2013. Kanskje blir det også noen smakebiter av innsendte bidrag på Aller Forlags og Eplas Facebook-sider, så følg med der!Nells sjøsilkeskjerf
Størrelse: One size
Materialer: 1 bunt Handmaiden Yarns Sea Silk (70% silke, 30% SeaCell). 400m/100g garn per bunt i fargen «Ocean» (eller den huden din kler best). Rette eller rundpinner i størrelse 5 (Izzy anbefaler en klebrig pinne, som bambus eller rosentre, siden garnet er ganske glatt).

Maskeantall: Heldigvis er ikkemaskeantallet så viktig når man strikker blondeaktige skjerf! Dette diamantmønsteret skaper en veldig luftig, løkkeaktig maske, slik at du kan drapere skjerfet ditt elegant. Hvis mønsteret ser tett ut, øk pinnestørrelsen til du ser at de løse, horisontale diamantene («bølgene») begynner å dannes i arbeidet ditt. Hvis du ønsker å lage et bredere skjerf kan du gange det opprinnelige mønsteret med seks.

Mønsteropplysninger: V2 = Vikling 2 - Strikk vanlig,men vikle garnet to ganger over høyre pinne før du drar pinnen gjennom den opprinnelige masken. Dette blir da som et kast mellom en rett og en vrang maske midt i strikkemasken din. V3 = Vikling 3 - Strikk rett, men vikle garnet tre ganger over pinnen før du drar pinnen gjennom. Bølgemønster: (6 ganger + 1 maske) Rad 1: Strikk 1, *V2 (V3) to ganger, V2, strikk 2*; repeter fra begynnelse til slutt. Rad 2: Strikk en i hver maske, og hopp over ekstraløkkene etter somdu kommer til dem(31 masker på pinnen med mønsteret nedenfor). Rad 3: V3, V2, strikk 2, V2, *(V3) to ganger, V2, strikk 2, V2; repeter fra starten frem til de to siste maskene, V3, strikk 1. Rad 4: Repetisjon av Rad 2. Repeter disse fire radene for å lage bølgestrikk.

Mønster: Legg opp 31 masker.
Start rad (vrang side): Strikk 1. Strikk rad 1-4 av bølgemønsteret til skjerfet har nådd ønsket lengde, eller 2 meter, gjenta så rad 1 og 2 en gang til. Fell av løst forfra.

Frynsene: Klipp av 25 cmlange lengder av garn. Bruk en heklepinne, brett to lengder, og dra den brettede enden gjennom hullene somer dannet imønsteret på enden av skjerfet.Dra den løse enden gjennom løkken for å feste frynsen, og dra godt til så den sitter. Jobb deg fra kanten og innover på denne måten til alle frynsene er på. Knyt knuter på hver av frynsene for at de skal henge nedover. Gjør det samme på den andre enden av skjerfet. Fest eventuelle gjenværende ender, og bruk skjerfet neste gang du skal pynte deg.


Til slutt et lite bilde til inspirasjon:


Kommentarer (9)

Profilbilde

Er det dette skjerfet som heter Montego Bay Scarf på engelsk? Synes det er fint å vite hvordan det ser ut før jeg eventuelt starter :)


Av Kristine Jorskogen, den 21. mars 2013 16:53.

Profilbilde

Et lite foto av hvordan skjerfet ser ut ferdig hadde vært flott ja!


Av Trine Dokkesveen, den 22. mars 2013 11:16.

Profilbilde

Heisann! Vi sjekker originalen for opprinnelig navn på skjerfet og skal se om vi kan finne et bilde til inspirasjon. :)


Av Siw Boine, den 22. mars 2013 18:34.

Profilbilde

Hvilken dato må dere ha bildene?

Anita


Av Anita Eriksen Zagury, den 29. mars 2013 11:28.

Profilbilde

Hei Anita!
Det holder om vi har bildene 29.april, vi annonserer vinneren 30.april her på bloggen. :)


Av Siw Boine, den 2. april 2013 10:42.

Profilbilde

Jeg er med! :-D Whee!


Av Torunn Rømteland, den 10. april 2013 14:21.

Profilbilde

Må det være mønster en har laget selv?


Av Beate Løvli, den 14. april 2013 21:09.

Profilbilde

Er det ingen som leser kommentarene her og som svarer når en spør om noe her her da? :-)


Av Beate Løvli, den 20. april 2013 15:35.

Profilbilde

HVor er alle deltakerne, jeg finner ingen...?????????????????


Av Beate Løvli, den 1. mai 2013 01:02.

Du må være logget inn for å kommentere. Logg inn.

  • Kategorier