Logo

Ukens selger: Tanya Kuiters - cityceramic

Bilde 1 Bilde 2

Besøk butikken: Tanya Kuiters design. Cityceramic

Tanyas hverdag er full av kreativitet; Jeg må bruke de kreative evnene mine for å ha et lykkelig liv!

Fortell om deg selv, hvem er du?
Jeg heter Tanya og er profesjonell keramiker, bor og jobber i Oslo. Keramikk er en av verdens eldste yrker så da kan man tenke seg hvor mye tradisjoner og muligheter det er med dette materialet.

Jeg har spesialisert meg på keramiske fliser, men her på Epla har jeg valgt å hovedsakelig selge mine bruksgjennstander i porselen. Ved siden av keramikken underviser jeg barn i Visuell kunst på kulturskolen.

Hvordan kom du inn på 'den kreative løpebane'?
Jeg er vokst opp i en kunstnerfamilie så det har vært naturlig for meg å velge denne retningen. Som barn reiste og flyttet vi utrolig mye, da var det alltid en redning å få låne pensel og farger av mamma. Foreldrene mine dro meg rundt på utallige kunstutstillinger.

Jeg er kreativ av natur og må bruke disse kreative evnene mine for å ha et lykkelig liv. Det er et tydelig språk for meg.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Kreativ, kreativ, kreativ på alle områder i livet.-------

Hva inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av natur, musikk, musikkvideoer, film, alle typer kunstformer, reiser.

Hva er tanken bak det du lager og hva er viktig for deg når du lager noe?
For meg er form, farge, og motiv viktig. Det er viktig at jeg liker det jeg lager, det er det som gjør det unikt, men det er like viktig at kunden liker det også. Det er en kunst å få til det.

Det er mange kunder som ønsker seg unike gjenstander som ikke er masseprodusert og som kan være med på å gjenspeile deres personlighet eller en «egen verden». Kunsthåndverkere er utdannet for å beherske både det kunstneriske utrykk kombinert med et godt håndverk. Keramikkfaget krever mye erfaring og det er en lang vei å gå for å oppnå de beste resultater. Det krever mye tålmodighet, fysisk arbeide og en del utstyr.

Hva er ditt beste tips som designer, håndverker eller kunstner?
Vær deg selv. Lag din egen stil, gjerne inspirert av trender. Bruk fantasien og tenk på kvalitet i alle ledd.

Har du en håndlaget ting du er spesielt glad i? Hva er historien til denne tingen?
En liten glassvase jeg er veldig glad i. Den lyser opp tilværelsen med sin form og farge. Denne vasen kjøpte jeg av en god kolega som er glassblåser.

Velg ut tre ting fra butikken din og fortell hvorfor du liker dem så godt.
Trabant lampe, Denne lampen symboliserer det enkle i livet og uhøytidlighet. Allikevell er den laget med største nøyaktighet, med en blanding av ulike materialer.

Striper, liten porselenskopp. Denne stripete koppen er en liten gledesspreder med flere farger og en eksklusiv kant med hvit gull.

Mann og Dame, dette er kopper designet for å spre humor og doskiltene er tatt ut av sitt kontekst for å pynte opp i en annen sammenheng. Jeg har en svakhet for denne tidens design.

Hvilke tre butikker er dine favoritter på Epla, og hvorfor?
madHand reMade, de har bare sansen!

De Sade by Mads, jeg liker produktene , de er tidløse, enkle og har et særegent utrykk.

STRAND, enkelt, særegent, miljøvennlig, tidløst - også er jeg veldig glad i kuer.

Hvilke råd vil du gi til andre som vil åpne butikk på Epla?
For at det skal fungere opptimalt kreves det en del jobbing med butikken. Dette går ikke av seg selv. Det er viktig å oppdatere siden jevnlig og reklamere for butikken på nettet ellers. Jeg bruker facebook med jevne mellomrom.

Ellers har jeg et visittkort med adressen til butikken min som jeg deler ut på stands og markeder. Ellers er det bare å sette igang, lag bra varer som er unike og ta bra bilder! Det blir hva du gjør det til. Det finnes dessuten mange gode råd på Eplas sider.