Norsk Alpakka

Vi er fire likeverdige parter som bor spredt utover landet, Olav Reidar og Connie i Hornindal, Leif Inge og Bjørg Anita på Bromma, Asbjørn og Anne Line i Sigdal og Leiv Øystein og Gro Anett i Vikedal. Olav Reidar og Connie importerte Alpakka fra Chile i 2004, og det var gjennom dem vi andre kjøpte dyr.

I 2006 skaffet vi andre oss Alpakka. Intensjonen med å skaffe seg dette fantastiske dyret, var i hovedsak å drive med dyr en får et nært og personlig forhold til, samtidig som man slipper å sende årets avling på slaktehuset. Å ha en alpakka er nærmest som et ekteskap, de lever nemlig opptil 25 år. På samme måte som hesten, har alpakkaen svært god hukommelse, så riktig håndtering av dyra er avgjørende for ditt forhold til dem.

Vi driver Norsk Alpakka as og har et dyrehold vi kan stå 100 % inne for, og ønsker å tilføre norsk landbruk dette flotte dyret som har en unik fiber å tilby.

Norsk Alpakka as ønsker å få mennesker til å oppdage de fantastiske egenskapene alpakka-produktene våre har. Materialet er lett, luner, kjøler og isolerer. Hva mer kan en ønske seg?

Vi føler et stort ansvar å bringe fiberen frem til ferdig produkt. Vi tilbyr norske kvalitetsprodukter som vi har fulgt fra fødsel, første klippen, prosessering av produkter, merking av varene og salg. Vi tilbyr miljøvennlige varer som er laget med omtanke både for dyr og mennesker.

Vi sender deg varene fraktfritt i Norge. Lurer du på noe kan du ta kontakt på nubberud@norskalpakka.no

Produkter